Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Брейн-ринг «Знавці дорожнього руху»

Навчання безпечній поведінці і дотримання Правил дорожнього руху – це життєва необхідність та пріоритетне питання у вихованні молоді, тому різні заходи по безпеці дорожнього руху завжди актуальні в навчальних закладах.

8 травня 2019 року в рамках Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху з метою попередження травматизму, формування уяви учнів про безпеку дорожнього руху під час пересування по вулицям та дорогам, виконання основних правил руху, удосконалення та застосування вмінь та навичок, викладачем Гапшою А.М. проведено виховний захід Брейн-ринг на тему: «Знавці дорожнього руху».

У заході приймали участь учні механізаторського профілю. Кожна група була поділена на команди, які відстоювали честь своєї групи. Різноманітність форм дозволило проявити свою активність і творчість, а кожна освітня діяльність містила цікавий пізнавальний матеріал.

Учасники виконували цікаві та важливі завдання які включали: швидку та скоординовану відповідь на поставлені запитання, малювання по назві дорожнього знаку, збирання тематичного пазлу, розгадування кросворду та головоломки, конкурс капітанів, виконання ситуаційних завдань та ін.

Учасники заходу креативно підійшли до вибору назв і девізу команди, учні отримали позитивний заряд, досвід участі в подібних іграх і підтвердили, що вони без сумніву знають правила дорожнього руху.

Під час проведення заходу команди діяли скоординовано, дружньо та мали змогу поглибити, систематизувати та закріпити знання з правил безпеки дорожнього руху.

Захід був проведений на досить високому рівні і послужив основою для подальшої мотивації підлітків з вивчення правил безпечної поведінки на дорозі.

Учні усвідомили, що виконання правил збереже життя на дорозі!