Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

«Звичайні люди, які роблять надзвичайні речі»

У всьому світі 5 грудня відзначають День волонтера. В Україні волонтерський рух офіційно визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

Звісно, волонтерство – не робота. Це покликання, це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання – те, що веде волонтерів вперед! Завдяки їхнім старанням сотні тисяч людей отримують настільки необхідну їх допомогу.

6 грудня за круглим столом зустрілися учні ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти» та волонтери, люди з величезним серцем, безкорисливі та добрі, готові протягнути руку допомоги та не залишити в біді тих, кому погано.

На заході «Звичайні люди, які роблять надзвичайні речі», який провела викладач Рукавченко Наталія Іванівна були присутні волонтери Ялова Тетяна Леонідівна та Іванченко Світлана Павлівна. Гості розповіли учням про події на Сході України, про допомогу волонтерів, які допомагають нашим бійцям у зоні АТО. Волонтери проводять велику роботу, долають далекі та не завжди безпечні відстані, допомагають бійцям продуктами харчування, одягом, медикаментами, навіть медичною допомогою. Гості наголосили на тому, що саме молоде покоління повинно виховуватися у дусі любові та поваги до України, своїх рідних та близьких. Саме молоде покоління є майбутнім нашої держави.

Захід пройшов в теплій дружній атмосфері. Учні переконалися в тому, що незалежно від статі, віку, професії, маючи бажання, можна бути людиною, яка робить надзвичайні речі, бути ВОЛОНТЕРОМ.