Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Навчально-практичний тренінг «Використання можливостей сучасних відеоредакторів для створення відеороликів професійного призначення».

Важливою складовою модернізації професійної освіти України є формування та розвиток цифрової компетентності педагогічних працівників. Володіючи цифровими технологіями, впроваджуючи їх в освітній процес, викладачі та майстри в/н підвищують якість освіти, рівень підготовки учнів.

Для підвищення рівня цифрової компетентності педагогічних працівників застосовуються різні форми та методи роботи. Особливо ефективними є навчально-практичні тренінги. Саме в такій формі було проведене заняття для учасників обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання будівельного напрямку на тему: «Використання можливостей сучасних відеоредакторів для створення відеороликів професійного призначення».

В якості тренера був запрошений Володимир Кривобік, викладач Професійно-технічного училища №31 м.Полтава, заступник голови обласної методичної секції викладачів інформатики та інформаційних технологій, яким у співпраці з методистами НМЦ ПТО у Полтавській області А.Кононенко та Н.Кругліковською були розроблені інструктивно-методичні матеріали та план проведення тренінгу.

Учасники тренінгу ознайомились з найпопулярнішими програмами для створення відеоуроків та оволоділи компетентністю монтажу відео з використанням різноманітних функцій відео редакторів та отримали сертифікати.