Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Тиждень з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»

У рамках професійного спрямування, присвяченого Дню автомобіліста України, в період з 25 жовтня по 29 жовтня у стінах ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» проведено Тиждень з професії «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів».

Слід зауважити, що проведення «тижнів професій» стало невід’ємною частиною життя центру, яскравим святом для учнівської молоді та прекрасною можливістю познайомитися з навчальним закладом, його життям та допомогти визначитися абітурієнтам у виборі майбутньої професії.

У рамках Тижня проведено багато цікавих та пізнавальних заходів, покликаних підкреслити значення професії: «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» для молоді, перспективи розвитку та трансформації у сьогоденні автоіндустрії загалом.

Яскравим початком стала виставка учнівських газет, яка відбулася 25 жовтня на 2-ому поверсі навчального корпусу. Всі бажаючі мали можливість ознайомитися з роботою автослюсаря, тонкощами справи. Представлено багато інформації про новинки в галузі автобудування, історія та перспективи розвитку.

26 жовтня майстром в/н Криндач Катериною Андріївною проведено відкритий урок виробничого навчання «Рубання металу». Учні мали змогу закріпити теоретичні знання та вдосконалити свої практичні навички.

Цього ж дня здобувачів освіти та всіх бажаючих очікувала виставка художньої літератури професійного спрямування. Захід відбувався у бібліотеці центру за участю бібліотекаря – Акиняєвої Лариси Миколаївни.

27 жовтня учасники освітнього процесу мали можливість оглянути діючу виставку робіт учнів гуртків технічної творчості. Були представлені діючі моделі обладнання автомобілів, пристрої та установки для технічного обслуговування й ремонту.

Майбутні автослюсарі (учні групи № 104) мали можливість продемонструвати свої знання та навики під час лабораторно – практичної роботи, що відбулося 28 жовтня в автомобільній майстерні, проведена викладачем спеціальних дисциплін Барановським Олексієм Івановичем на тему: «Ремонт ходової частини автомобіля». Саме тут майбутні слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів показували свій професіоналізм.

29 жовтня було проведено відкритий урок виробничого навчання із учнями першого курсу групи 103, які отримують спеціальність «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» на тему: «Площинне розмічання». Урок провела майстер виробничого навчання Курилко Лідія Олександрівна. На уроці майстер виробничого навчання розповіла та ознайомила з типами та видами напилків. Продемонструвала інструменти та обладнання, що використовуються для обпилювання металу. Подала особливості та послідовність виконання робіт в доступній формі та обсязі.

Цього ж дня здобувачів освіти та всіх бажаючих очікувала подорож до раннього автомобілебудування США та знайомство із засновником конвеєрного виробництва авто – Генрі Фордом. Цікавий та змістовний виховний захід професійного спрямування на тему: «Генрі Форд про працю та машини» провела майстер в/н Ласкавенко Тетяна Іванівна.

Тиждень завершився відбулося підбиттям підсумків проведення запланованих заходів – визначення досягнутих цілей, оформлення звіту та представлення фотозвіту проведення заходів, здобувачів освіти що приймали участь.