Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Зі мною такого ніколи не трапиться…

Постраждалим від торгівлі людьми може стати будь-хто. Торгівці винаходять все хитріші й хитріші способи обману, ніхто не застрахований від цієї загрози. ЇЇ можна уникнути тільки знаючи про цей ризик і знаючи, як себе захистити.

В рамках проекту «Підвищення обізнаності вразливого населення щодо безпечної міграції та працевлаштування в Полтавській області», що реалізує CO «Light of hope»/БО «Світло Надії» юними тренерами проєкту ДНЗ «ПЦ ПТО» Малиненко Богдана, Шипова Анастасія, Черненко Іван, Кочевой Іван, Томків Юрій в супроводі ментора вихователя Купріянової О.А., з 18 жовтня серед здобувачів освіти проводять навчання для своїх одногрупників, долучають рідних і друзів.

Сьогодні ми можемо протидіяти цьому злочину:

  • Перевіряли власні знання в грі «Міфи та факти»;
  • Переглядали історії на основі реальних подій https://stoptrafficking.org/#stories;
  • Проходимо онлайн-квест із безпечного працевлаштування https://quest.stoptrafficking.org/start. Поспішіть наробити помилок у квесті, щоб уникнути їх у реальному житті, на 20 хвилин пориньте у віртуальну реальність. Розважаючись і граючи, навчитеся розпізнавати підводні камені та обходити ризиковані ситуації, дізнаєтеся про правила безпечної подорожі і безпечного працевлаштування. Насамкінець отримаєте сертифікат;
  • Телефонували на безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми й консультування мігрантів 527 (безкоштовно для абонентів Київстар, МТС, Life) та дізнавались більше на сайті https://www.527.org.ua.

Знання – найкращий захист. Поділіться цією інформацією з друзями, колегами та близькими, аби вберегти їх від небезпек. Зупинимо торгівлю людьми разом!