Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Зустріч, яка відбулася…

23 травня 2019 року співробітниками Шевченківського районного відділу  філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області  Ніною Рубан, Ольгою Дупак, Наталією Скаредновою  проведено зустріч в учнівському колективі  ДНЗ «Полтавський Центр професійно-технічної освіти».

Один день щороку привертає увагу дорослих до безлічі небезпек, які підстерігають їх у цьому прекрасному світі. Це Міжнародний день захисту дітей.

1 червня, з листопада 1949 року, ухвалено Радою Міжнародної демократичної федерації жінок. Цей  день  покликаний привернути увагу світової  спільноти до проблем охорони здоров’я, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля і багатьох інших проблем.

В Україні  з 1998 року відзначається Міжнародний День захисту дітей, згідно Конвенції  ООН про права дитини. Держави, які цю Конвенцію підписали, вживають усіх  заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема  на життя, свободу думки, релігію, навчання та відпочинок.

В ході діалогу запропоновано перегляд фільмів «Почуй мене», «Життя, як воно є». Історії про долю неповнолітнього,який опинився за гратами, а також його погляд, переосмислення, переоцінка життєвих цінностей. Інша історія про загрози, які існують у глобальній мережі Internet для  неповнолітніх.             

В кінці зустрічі роздано буклети з практичними порадам про правила спілкування підлітків з поліцією та корисні телефони, які можуть стати в нагоді в різних життєвих ситуаціях.