Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Декада сфери обслуговування

Звіт про проведену роботу під час декади сфери обслуговування з 11.02.2019р. по 22.02.2019р.

Метою проведення декади професії була популяризація робітничих професій, профорієнтаційна робота та залучення випускників шкіл до цікавих заходів, які проводяться в нашому закладі; ознайомлення з традиціями українського народу, родинними цінностями; національно – патріотичне виховання.

Викладач  економіки Момот Л.В. провела екскурсію до Краєзнавчого музею. Метою проведення було ознайомлення учнів з історією виникнення грошей.

На третьому поверсі навчального закладу було проведено виставку обладнання  з професій: «Продавець продовольчих товарів. Касир торговельного залу.», «Охоронник».

13.02.2019 р. ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти» гостинно приймали учнів шкіл Полтави та області. Викладач Лобанова І.В. з ученицею групи № 206 Довгаль Кариною представили учням пряники у вигляді сердечок ,виготовлені гуртком технічної творчості, якими  пригостили гостей.  

14.02.2019 р. відзначають День закоханих. Майстри в/н та учні груп підготували веселі конкурси  переможці яких отримували солодкі подарунки.

Викладач Момот Л.В. провела відкритий урок на тему: «Основи електробезпеки»E:\IMG-cf9d9d580a62637fc68e5d64872a6cd6-V.jpg. Найцінніше що є в людини це життя. Безпека на виробництві, під час навчального процесу, в побуті, дотримання елементарних правил може врятувати кожного з нас.

Майстром в/н Терещенко С.М. був проведений відкритий виховний захід на тему: «Що криється за чашкою кави?». Щоранку мільйони людей починають свій день з горнятка міцної кави. Проте не всі знають цікаві факти: історію походження,як впливає на організм людини,шкідлива вона чи корисна.

Український народ багатий своїми традиціями. Підростаюче покоління повинно знати історію, традиції свого народу. Саме захід проведений майстром виробничого навчання Карпенко Н.Б. на тему: «Як на масляній неділі з труби млинці летіли!» присвячений даній темі. Присутніх ознайомили як зустрічають Масляну,які існують рецепти малинці та з якими начинками готують.

На завершення декади сфери обслуговування викладач Лобанова І.В. провела відкритий виховний захід на тему: «Український борщ». Здавна в Україні борщ вважався символом міцної родини. Учні ознайомились з унікальністю та неповторністю цієї страви,фестивалями борщу що проводяться  на Полтавщині,Тернопільщині, Черкащині. Ось така багата стравами наша Україна! Кожен регіон має чим пригостити і здивувати. Зібратися б усім – від Сходу до Заходу,від Півночі до Півдня – за великим – великим столом, бо ми ж  – єдина країна!