Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Тиждень безпеки дорожнього руху

З метою поліпшення роботи із запобігання учнівському дорожньо – транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до навчального закладу і додому в ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» з 12 по 20 листопада 2018 року проходив Тиждень безпеки дорожнього руху.

Головною темою Тижня безпеки дорожнього руху стала безпека учнів на дорозі.

Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати учням про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки, знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах, поліпшення дорожньої безпеки, підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

Протягом тижня проведено цикл виховних заходів спрямованих на повторення знань з безпеки дорожнього руху у формі бесід, лекцій, зустрічей, уроків – досліджень, творчих робіт, а саме:

  1. З метою пропаганди безпеки дорожнього руху при перетині залізничних переїздів згідно правил ПДР в учнівських колективах проведено інформування.
  2. Викладач правил дорожнього руху Гапа А.М., провів відкритий урок на тему: «Регульовані перехрестя. Порядок і черговість руху на регульованих перехрестях» – з метою оцінювання ситуації та дотримання учасниками вимог безпеки дорожнього руху та правил безпечної поведінки на дорозі.
  3. Організований перегляд тематичних відеороликів на тему: «Ми учасники дорожнього руху», «Захистись – засвітись», «Туфельки».
  4. Проведена виховна година на тему: «Дитина – пасажир», «Запобігання загибелі та травмування дітей під час автопригод».
  5. Представниками Національної Поліції проведений профілактичний захід з учнями на тему: «Профілактика порушень ПДР». Профілактична бесіда була направлена на збереження життя та здоров’я неповнолітніх, недопущення вчинення неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, а також безпечного поводження на дорозі.
  6. З учнями проведені тренування з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод на тему: «Знаю, вмію, врятую».
  7. Проведені інструктажі для учнів які мають власні транспортні засоби з вимогами ПДР щодо забезпечення БДР.
  8. Комісією навчального закладу обстежено прилеглу територію на відповідність вимогам безпеки дорожнього руху.
  9. Представниками ТОВ «Айкон – Авто» та ТОВ «Сан Моторс» проведені лекції на тему «Активна та пасивна система безпеки автомобіля» (Зорін Р.В.), «Новітні системи безпеки автомобіля» (Скриль В.К.).
  10. Учні та працівники навчального закладу прийняли участь у всеукраїнській акції «Керуй»
  11. По закінченню Тижня безпеки дорожнього руху комісією підведено підсумок.

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила безпеки дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил безпеки дорожнього руху.