Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Тиждень безпеки дорожнього руху

На виконання листа Полтавської державної адміністрації департаменту освіти і науки № 2788/03.01-26 від 05.11.2019 року, з метою виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки учасників дорожнього руху, перевірки технічного стану транспортного засобу навчального закладу, знань з правил дорожнього руху ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» з 11 по 17 листопада 2019 року був проведений тиждень безпеки дорожнього руху.

Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати учням про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернення уваги до проблеми травматизму та смертності на дорогах і поліпшення дорожньої безпеки.

З метою підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо – транспортних пригод, стимулювання дій спрямованих на усунення основних факторів ризику, посилення профілактики дорожньо-транспортного травматизму серед дітей та учнівської молоді, проведена зустріч учнів з представниками УПП в Полтавській області ДПП на тему: «Безпека дорожнього руху».

З метою удосконалення та застосування вмінь та навичок надання домедичної допомоги представником КУ «Полтавського обласного центру ЄМД та МК» проведено тренінг – практикум для учнів навчального закладу на тему: «Домедична допомога при надзвичайній ситуації».

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.