Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Декада будівельників

В період з 1 по 10 листопада 2018 року в ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» проводилася «Декада будівельників».

Метою проведення декади було популяризація професії будівельник. В цей період проводилися всі заплановані заходи. Викладачі, майстри виробничого навчання, та учні приймали активну участь,  про що і свідчать ці світлини.

Бінарний урок виробничого навчання в групі «Електрогазозварник. Водій кат. «С» на тему: «Щоденний огляд і порядок підготовки до роботи обладнання для дугового зварювання». Метою уроку було вивчити порядок підготовки обладнання до роботи, формувати  інтерес до обраної професії, розвивати просторову уяву, увагу та технічне мислення.

Елементи проведення вступного інструктажу майстром в/н Шульгою І. П.

Урок теоретичного навчання в групі  «Штукатур. Реставратор декоративних штукатурок і ліпних виробів» на тему: «Монтаж каркасів підвісних стель під гіпсокартон» провела викладач Сакало Л. Я. Мета уроку: – технологічно правильно виконувати монтаж каркасів під опорядження стель гіпсокартоном,  виховувати інтерес до обраної професії.

Урок виробничого навчання в групі «Електрогазозварник. Водій кат. «С»» на тему: «Техніка ручного дугового зварювання»  (урок – конкурс), який проводила  майстер в/н Безручко Л. В. Мета уроку: відпрацювання прийомів ручного дугового наплавлення валиків, розвиток вміння працювати в команді, застосування теоретичних знань на практиці.

Виховний захід на тему: «Трудова міграція, причини та наслідки», який провела майстер – викладач Сакало Л. Я. Мета виховного заходу: ознайомити з історичними фактами міграції українців, розкрити причин та наслідки трудової міграції в нашій державі. Прищеплювати повагу до рідної країни та спонукати працювати на розвиток будівельної галузі в Україні.

Виховний захід на тему: «Сім чудес Полтави», який провели майстри в/н  Безручко Л. В. та Гетало В. О. Цим заходом ведучі намагалися звернути увагу учнів на красу та багату архітектурну спадщину рідного міста, важливості професій будівельного профілю у сучасному житті.

З метою популяризації професії будівельника  був проведений флешмоб  де учні рекламували професії, за якими вони навчаються  та знайомили присутніх з  історією розвитку будівництва «Минуле та сучасність».

Зустріч з випускником. Навчальний  заклад часто відвідують випускники минулих років.  Вони зустрічаються з учнями,  діляться своїми спогадами та досягненнями. Мельник Олександр, випускник 2017 року, працює на Хорольському механічному заводі електрогазозварником. Олександр  із теплотою  ділився з учнями спогадами про навчання в центрі, участь у культурному та спортивному житті, олімпіадах, конкурсах. Наголосив на правильності вибору професії, її важливості. Навів численні приклади із своєї робітничої біографії. Учні із зацікавленістю спілкувались з Олександром та ставили йому численні запитання.

Архітектура Полтави  та її історична спадщина неперевершені – в цьому  впевнилися учні під час екскурсії. Також вини бачили яка роль будівельної галузі в розвитку міста та де використовується обрана ними професія.