Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Військово-патріотичні спортивні змагання «Нащадки Шураві – 2020»

20 лютого, на базі ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти» відбулися військово-патріотичні змагання «Нащадки Шураві», присвячені пам’яті загиблим в Афганістані.

Мета даного заходу – удосконалення системи національно-патріотичного виховання дітей та молоді, формування національно-патріотичної свідомості і національної гідності та усвідомлення особистої відповідальності громадянами України щодо військового обов’язку, посилення спроможності протистояти зовнішнім і внутрішнім загрозам та викликам, усвідомлення громадянського обов’язку якостей патріота України, як світоглядного чинника спрямованого на розвиток успішної країни.

Команди змагалися у декількох видах: «Спорядження магазину», «Збір та розбір автомату», «Метання навчальної гранати», а також на команди очікував поєдинок у тактичній військовій грі «Лазертаг».

Вітаємо з перемогою вихованців ПОЦТКУМ у чесній боротьбі за призові місця!

🏆 – І загальне місце вибороли вихованці гуртка «Юні десантники» (керівник Вячеслав Курган), продемонструвавши найкращий результат гри!

🥉ІІІ місце здобула команда «Барс», вихованців гуртка «Патріот» (керівник Юра Яковенко) і увірвалася у призери своєю наполегливістю!

В змаганнях брали участь учні та працівники нашого освітнього закладу. Бої проходили за допомогою лазерної зброї. Кожен учень отримував лазерну гвинтівку, здатну стріляти інфрачервоними променями. На головах гравців знаходилися спеціалізовані датчики, що сигналізували про попадання, тобто якщо учасника «вбито», то зброя відключається, а сам він відправляється в спеціально відведену зону.

В цілях профорієнтаційної роботи були запрошені учні шкіл. Гармонійним завершенням заходу відбулося вручення грамот переможцям і частування учасників гарячим польовим кулішем

Вітаємо наших майбутніх захисників України! Щиро раді за їх успіхи та прагнення до перемоги. Нам є чим пишатися!