Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Протидія торгівлі людьми та трудової експлуатації

28 травня до ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти» завітала представник БО «Світло надії» Катерина Бережна і провела для здобувачів освіти змістовну та цікаву лекцію «Протидія торгівлі людьми та трудової експлуатації.

Фахівець розповів, що у кризових ситуаціях, таких як повна масштабна війна в Україні, громадяни стають більш вразливими до торгівлі людьми. Це стається через те, що вони можуть втратити роботу, інші джерела доходу та залишитися без захисту, що робить їх легкою мішенню для злочинців.

Під час бесіди були роздані інформаційні матеріали з інформацією, як не потрапити до трудового рабства та буклети з контактною інформацією необхідних установ та організацій для звернення по допомогу у випадку потрапляння у трудове рабство. Було надано контакти організацій, які працюють у напрямку протидії торгівлі людьми, які можна знайти на сайті stoptrafficking.org, а також про можливість дізнатися більше про правила безпечного працевлаштування за кордоном на сайті 527.org.ua та/або за посиланням: https://www.527.org.ua/.

Пам’ятайте обізнаність допоможе в майбутньому, уникнути складних життєвих ситуацій.

Ця зустріч викликала значний інтерес у присутніх та сприяла підвищенню обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми та трудової експлуатації. Учасники отримали корисні знання та інструменти для захисту від таких ситуацій, а також зрозуміли важливість активної протидії цим злочинам.
Дякуємо організаторам, що поділилися своїм досвідом та знаннями з нашою аудиторією