Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Конкурс фахової майстерності в ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти»

13 та 14 березня 2019 року в Державному навчальному закладі “Полтавський центр професійно – технічної освіти” був проведений І відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів груп № 110, 114, 202, 302 з професії «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва».

Конкурс проводиться з метою підвищення рівня професійної підготовки, розвитку творчої та пізнавальної активності учнів в оволодінні професією, стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, реалізації здібностей талановитих учнів, освоєння сучасних методів праці, поглиблення та удосконалення організації та змісту навчання при підготовці кваліфікованих робітників.

Конкурс фахової майстерності сприятиме підготовці учнів до максимальної реалізації при практичному застосуванні своїх знань, умінь та навичок.

Проведення конкурсу складалося з ІІ етапів:

І – теоретичний,

ІІ – практичний..

Під час теоретичної частини конкурсу учні виконували тестові завдання на персональному комп’ютері за допомогою тестової програми, що передбачало перевірку професійно – теоретичних знань з предметів: «Трактори», «Сільськогосподарські машини», «Агротехнологія», «Комплексна система технічного обслуговування і ремонту сільськогосподарської техніки», «Охорони праці», «Правил дорожнього руху».

Практичний тур полягав у проведенні ЩТО МТА для оранки, регулювання начіпної системи трактора МТЗ-80 та регулювання плуга ПЛН-3-35 на задану глибину оранки.

За результатами конкурсу кращими трактористами виявилися:

І місце – Леверя Олександр, учень групи № 302;

ІІ місце – Бойко Дмитро, учень групи № 302;

ІІІ місце – Шаршонь Ілля, учень групи № 114.

Леверя Олександр буде представляти навчальний заклад під час проведення ІІ етапу обласного конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва на базі ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей ім. І.Г. Боровенського».

    Бажаємо переможцям конкурсу професійної майстерності подальших успіхів у навчанні та стати висококваліфікованими фахівцями своєї справи.