Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Відкритий виховний захід «День захисників і захисниць України: сучасне свято з історичними витоками»

12 жовтня, пройшов відкритий виховний захід «День захисників і захисниць України: сучасне свято з історичними витоками», який провела майстер виробничого навчання Курилко Л.О.

День захисників і захисниць України — державне свято України, що відзначається 14 жовтня (водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва). Усі ці три свята тісно між собою пов’язані. А отже це привід поговорити з учнями і поглибити знання про українське козацтво та традиції часів Запорізької Січі, з’ясувати звичаї та традиції, пов’язані з цим святом.

Традиційно в світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День Українського козацтва. Ми пишаємося тим, що є нащадками великих прадідів, у чиїх жилах пульсує гаряча козацька кров.

Саме козацтво завжди було символом невмирущості нашого народу, уособленням національного характеру, сили та мужності. У тяжкі часи іноземної неволі українці, плекаючи віру в національне визволення, пов’язували свої надії та сподівання з козацтвом.

І тому символічним є те, що в цей день ми відзначаємо День захисників і захисниць України.

Ми віддаємо шану тим, хто за покликом долі взяв на себе нелегку працю – бути захисником України. Це свято усіх, хто служив і сьогодні служить нашій Батьківщині, захищає її цілісність і свободу – мужніх та самовідданих людей. Адже захищати свою рідну землю – це святий обов’язок кожного.