Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Вечір-реквієм «Нескорені духом»

Було їх триста
Триста перший – 
І ти, І я,
І кожен з нас!

У гуртожитку «Полтавський центр професійно – технічної освіти» 29 січня відбувся вечір-реквієм «Нескорені духом», присвячений подвигу героїв Крут.

Наприкінці січня 1918 року під Крутами проти 4-тисячної російської червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова став загін київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. Усі студенти або загинули, або були взяті в полон і жорстоко страчені. Бій під Крутами стримав наступ більшовиків на чотири дні. І ці дні стали вирішальними для української дипломатії, щоб домогтися від міжнародного співтовариства визнання незалежної України. 

Переглянули документальну стрічку «Бій під Крутами 29 січня 1918 року», до уваги була представлена виставка художньої, публіцистичної літератури про Крути. Учні декламувала поезію про Героїв Крут. Серед інших прозвучав вірш «Пам’яті тридцяти» Павла Тичини. Хвилиною мовчання вшанували славну пам’ять молодих вояків.

Підготували та провели вихователі: Гергель А.М., Купріянова О.А., разом з радою гуртожитка. На вечір-реквієм завітали голова методоб’єднання з виховної роботи Рукавченко Н.І., методист центру Насвєтова В.А.

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії, як символ національної честі та нескореного духу нашої нації.