Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Військово-патріотичні спортивні змагання «Нащадки Шураві-2022»

Афганська війна… Брудна, не оголошена… Війна, на якій Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців, ще більше 70 залишилися у полоні або пропали безвісти. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, свято вірячи, що виконують свій інтернаціональний обов’язок. Подіям героїчної й трагічної афганської війни і тим, хто причетний до неї, був присвячений військово-патріотичні спортивні змагання «Нащадки Шураві-2022». Декілька років поспіль проходить він в ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти».
Гостями заходу були люди, які не з книжок і фільмів знають про страшні події афганської війни, люди, які стали свідками та учасниками воєнних подій. Захід розпочався урочистою частиною, на якій лунали слова вдячності героям- афганцям, віддали шану полеглим хвилиною мовчання, переглянули документальні кадри виведення радянських військ з Афганістану. Уважно слухали присутні виступ учасника воєнних подій в Афганістані Володимира Павловича Корнійчука.

Директор закладу освіти  ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» Вікторія Євгенівна Балясна подякувала гостям та всім присутнім за участь у заході.
І зараз на нашій землі йде війна. Та ми маємо надію, що настане мир і злагода на Україні, що люди забудуть навіть значення слова «війна».

До змагань долучилися 8 команд, які змагалися за нагороди з військово-прикладних видів: метання гранати на влучність, збирання та розбирання автомата АК-74, спорядження магазину до автомата, тактична підготовка (гра «лазертаг»).

За підсумками змагань «Нащадки Шураві» перемогу здобули:

 І місце – команда «Гвардія» МГО «Клуб юних десантників «Гвардія» (керівник Курган В. С.);

 І місце – команда  «Побратими» ОЗ «Бутенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Ю. П. Дольд-Михайлика Білицької селищної ради Полтавської області» (керівник Дрига М. В.);

  ІІ місце – команда «Юні десантники» ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти» (керівник Курган В. С.);

 ІІІ місце – команда «Орлан» КЗ «Розсошенська гімназія Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області» (керівник Бойко О. А.).

Після завершення всіх випробувань пригостили всіх учасників смачною солдатською кашею.

Переможці визначені, але виграли всі: і учасники, і організатори заходу. Адже пройшовши випробування, учні відчули справжню командну роботу, справжнє плече дружньої підтримки.