Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Обласна методична секція вихователів учнівських гуртожитків

Щойно відбулося онлайн-засідання обласної методичної секції вихователів учнівських гуртожитків на тему: «Система роботи гуртожитку з формування позитивної мотивації учнівської молоді до здорового способу життя».

Відкрила віртуальну зустріч директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Полтавській області Ірина Закапко, ознайомивши присутніх із порядком роботи. Про особливості організації діяльності вихователя учнівського гуртожитку в умовах карантинних обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, розповіла методист НМЦ ПТО у Полтавській області Лідія Левада. Серію заходів для учнівської молоді (у тому числі онлайн) презентувала соціальний працівник ПОБФ «Громадське здоров’я» Наталія Златопольська. Співпраця з нашими соціальними партнерами стала вже доброю традицією, що ефективно сприяє формуванню позитивної мотивації учнівської молоді до здорового способу життя. Не оминули учасники засідання обласної методичної секції і тему булінгу як негативного чинника, що впливає на фізичне та психічне здоров’я людини. Позитивним досвідом виховної роботи з дітьми-сиротами та учнями з особливими освітніми потребами, які проживають у гуртожитку під час карантину, поділилася вихователь Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука Алла Штефан. Голова секції, вихователь учнівського гуртожитку ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти» Олена Купріянова, ознайомила колег із апробованими Інтернет-ресурсами для самоосвіти, акцентуючи увагу на тому, що поновлення та поглиблення загальних і фахових знань – шлях до самовдосконалення.

Приємно відзначити дружню, позитивну атмосферу заходу. Дякуємо усім вихователям учнівських гуртожитків за активність, своєчасність виконання поставлених завдань. Міцного вам здоров’я!