Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Тиждень української мови та літератури

З 08.11.2021 по 12.11.2021 в ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» проходив тиждень української мови та літератури, присвячений Дню української писемності та мови.

Відкриття тижня ознаменувалось виставкою книг, стіннівок про мову та святом «Мова – це глибина тисячоліть».

Із вітальним словом до присутніх звернулась викладач української мови та літератури Павлій Н.І. Вона розповіла про історію свята рідної мови, яке ми відзначаємо щороку 9 листопада – в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.

9 листопада, у День української писемності та мови відбулось написання ХХІ Радіодиктанту національної єдності.Участь у його написанні взяли тисячі українців з усіх куточків світу. Педагогічний колектив та учні ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» також долучилися до Всеукраїнської акції. Диктант читав письменник і автор тексту Юрій Андрухович. Учасники акції отримали можливість не лише перевірити свій рівень з орфографії та пунктуації, а й продемонструвати свою єдність та щире бажання знати українську мову.

Цього ж дня учні традиційно взяли участь у І етапі ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Як продовження тижня став І етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім.Т.Шевченка.

У рамках тижня пройшов конкурс читання поезій про мову, який дав учням можливість проявити свій талант декламатора.

12.11.2021 року стартував І етап ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови. Учениця групи № 306 Рак Аліна взяла участь у І етапі цього марафону і отримала допуск для участі в ІІ етапі.