Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Предметні тижні Права

З метою підвищення рівня правоосвітньої культури учнів, виховання свідомих громадян України  та створення в Україні сильної, демократичної, правової держави в рамках проведення  предметного тижня права з 9 до 13 грудня у ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти» пройшов тиждень правових знань.

9 грудня в бібліотеці учні відвідали лекцію «Безкоштовна правова допомога».

Метою визначення рівня обізнаності учнів зі своїми правами, практичним психологом Михайленко В.П. було проведено для учнів І – ІІІ курсів на тему: «Діти і молодь про свої права». За результатами опитування встановлено, що 95%  інформовані про свої права, та рекомендовано поширювати інформацію щодо учнівських прав, обов’язків та відповідальності не лише на уроках права та виховних годинах, а й за допомогою інформаційних бюлетенів, індивідуальних та групових бесід, лекцій та інших позаурочних заходів.

З цікавістю пройшов правовий турнір між учнями 303 та 302 групи.

9 грудня з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини пройшла інформаційна година «Права людини» викладачем Підгорним Д.В.

Впродовж тижня у фойє та бібліотеці були розгорнуті виставки правової літератури «Молодь і право» та «Правові знання – веління часу». Бажаючі мали змогу переглянути плакати «Чи знаєте ви свої права?», спробувати свої сили в розгадуванні ребусів з правознавства.

Навчаймося поважати закони нашої держави, навчаймося виконувати їх завжди і всюди, навчаймося взаємоповаги, адже сильна правова держава створюється свідомими справжніми людьми.