Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

«Мова барвиста, мова багата»

З 05.11.2018 року по 09.11.2018 року в ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» проходив тиждень української мови та літератури.

Предметний тиждень уже традиційно приурочений Дню української письменності та мови.

Метою всіх проведених заходів було пропагування грамотності, підтримання та розвиток державної мови, як духовного потенціалу нації, виховання високої мовленнєвої культури.

Відкриття тижня української мови та літератури ознаменувалось виставкою книг, плакатів та рефератів про мову.

06.11.2018 р. в бібліотеці філії №5 м. Полтави відбулася літературна зустріч «Мова барвиста, мова багата».З учнями ДНЗ «Полтавський центр професійно-технічної освіти» спілкувалася провідний науковий співробітник літературно меморіального музею І.П. Котляревського України Є. Стороха. Вона розкрила учням невідомі грані особистості видатного земляка, основоположника нової української літературної мови І.П. Котляревського.

У формі усного журналу викладач Павлій Н.І. провела захід «Слово – то мудрості промінь, слово – думка людська». Учасники мали змогу поринути у багатий світ краси української мови, ознайомитися з етапами її розвитку, Адже мова – це безцінний скарб, який ми повинні берегти і передати у спадок майбутнім поколінням.

Протягом тижня учні взяли участь у І етапі ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка.