Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Заряджені Гідністю та жагою до Свободи

21 листопада Україна відзначає 10 річницю Революції Гідності та 19 річницю Помаранчевої революції. Українці зробили свій європейський та цивілізаційний вибір тоді і продовжують його захищати і зі зброєю в руках сьогодні.

Свій перший контрнаступ українці розпочали 10 років тому – зупинивши гібридну (за посередництвом авторитарної проросійської влади в Україні) агресію кремля, націлену проти наших цінностей, прав і свобод, проти демократизації країни, на знищення нашої державної незалежності.

10 років тому ми зафіксували історію нашої першої перемоги у цій війні – Революції Гідності. Сила і масовість громадянського спротиву, самопожертва Героїв Небесної Сотні, не залишила тоді проросійській диктатурі шансу в Україні.

10 років тому ми сформулювали нашу національну ідею – Гідність і Свобода України. Ця ідея викристалізувалася суспільством на Майдані. Цінності, що вивели на вулиці громадян 10 років тому і які ми відстоюємо у сьогоднішній повномасштабній війні з путінською росією.

Національний музей Революції Гідності разом із партнерами підготував програму інформаційно-освітніх, меморіальних, просвітницьких і культурно- мистецьких заходів до Дня Гідності та Свободи.