Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Тиждень безпеки дорожнього руху

У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН, з 13 по 19 листопада 2023 у ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» традиційно пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху присвяченого переосмисленню мобільності та створенню зручних та безпечних умов для усіх учасників дорожнього руху.

З метою формування у здобувачів освіти навичок безпечної поведінки на дорогах, їхньої адаптації до транспортного середовища з урахуванням воєнного стану упродовж Тижня проведені уроки з безпеки дорожнього руху, переглянуті відеоматеріали: «Дорога в умовах воєнного стану. Дотримання правил дорожнього руху», «Безпека на дорозі – прості речі, які можуть врятувати життя», «Надання домедичної допомоги постраждалим».

17 листопада 2023 року, здобувачі освіти продемонстрували свої знання під час проведення вікторини «Я – учасник дорожнього руху».

Зокрема, захід стосувався питань безпеки молоді на дорогах, актуальності дотримання правил дорожнього руху та умінь надання домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях.

Проведений Тиждень посприяв формуванню у здобувачів освіти навичок безпечної поведінки на дорогах, надав можливість повторити, узагальнити та систематизувати знання про правила дорожнього руху, дорожні знаки, надання домедичної допомоги постраждалим.

Здобувачі освіти центру дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність і обережність на дорогах – це запорука власної безпеки!