Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

«Кидай курити зараз!»

Щорічно 31 травня відмічається Всесвітній день відмови від тютюну. Вживання тютюну й тютюнового диму негативно впливає на здоров’я протягом усього життя людини.

Відмова від тютюну приносить користь здоров’ю як відразу, так і в довгостроковій перспективі. Всього через 20 хвилин після припинення куріння сповільнюється пульс. В протягом 12 годин вміст чадного газу в крові знижується до нормального рівня. Протягом 2-12 тижнів поліпшуються кровообіг і функція легенів. Протягом 1-9 місяців поступово пропадають кашель і задишка. Через 5-15 років ризик інсульту зменшується до аналогічного рівня людини, яка не курить. Протягом 10 років ризик розвитку раку легенів зменшується, в порівнянні з ризиком для курця, приблизно в два рази. Протягом 15 років ризик розвитку хвороб серця зменшується до аналогічного рівня у некурящої людини.

📍 Отримати допомогу у припиненні куріння в Україні можна за посиланням: https://stopsmoking.org.ua/…

Бажаємо усім здоров’я, а тим, чиє життя пов’язано із курінням замислитися над інформацією про небезпеки куріння для здоров’я та приєднатися до тих, хто вирішить позбутися згубної звички.