Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Тиждень сільського господарства

Цікавим та пізнавальним стартував у Державному навчальному закладі «Полтавський центр професійно – технічної освіти» щорічний тиждень присвячений Дню працівників сільського господарства, мета якого – підвищення рівня фахової майстерності здобувачів освіти, розвиток їхньої активності, вдосконалення організації та змісту навчання, зростання позитивного іміджу професійної освіти та популяризації робітничих професій.

Яскравим початком стала виставка учнівських стіннівок, яка відбулася 15 листопада 2021 року на 2 – ому поверсі навчального корпусу. Всім бажаючим була надана можливість ознайомитися з представленою яскравою інформацією історії розвитку сільського господарства.

У рамках тижня бібліотекарем закладу Акиняєвою Л.Г. був підготовлений огляд навчальної, спеціальної та технічної літератури. Вихідним матеріалом для виставки були відомості про новинки і досягнення науки, перспективи розвитку вітчизняної та зарубіжної техніки і технології.

16 листопада 2021 року в супроводі майстра в/н Лахно О.Г., відбулася навчальна екскурсія здобувачів освіти групи № 302, які відвідали та ознайомилися з машинно – тракторним парком дилерського центру ТОВ «Агрістар» з продажу сільськогосподарської техніки «John Deere». В результаті проведення екскурсії майбутні механізатори отримали додаткову інформацію про обрану професію, побачили наочно ряд новітньої техніки іноземного виробництва, закріпили знання з теорії та з задоволенням поспілкувалися зі спеціалістами – професіоналами.

З метою ознайомлення та розширення кругозору учнів з історією виникнення та розвитку тракторобудівної галузі 17 листопада 2021 року учні групи № 302 під керівництвом майстра в/н Лахно О.Г. підготували для здобувачів освіти навчального закладу годину дозвілля на тему: «Цікаві факти про трактори». Учні цієї групи ознайомили гостей з історією виникнення трактора, розповіли про цікаві факти, новітню та модернізовану техніку вітчизняного та іноземного виробництва, надали корисну інформацію.

Відповідно до плану проведення тижня в центрі викладачем спеціальних дисциплін Гапшою А.М. проведено відкритий урок по предмету «Трактори» на тему: «Призначення, загальна будова та принцип дії системи мащення двигуна внутрішнього згоряння». У ході уроку викладач представив систему роботи, що передбачала комплекс методичних прийомів (коученговий інструмент «Шкала успіху», дидактична гра «Доміно», «Сходинки до успіху») і забезпечив ефективне вирішення поставлених завдань, обумовлених темою із застосування при цьому нових інтерактивних технологій (закріплення нового матеріалу за допомогою програми LearningApps). Запрошені на урок визначили активну роботу здобувачів освіти та наголосили на результативності використання таких форм навчання.

Викладач Михайленко В.П. провів у групі № 110 відкритий уроку з предмета «Сільськогосподарські машини» на тему: «Сівалка зернова СЗ – 3,6. Призначення, загальна будова, підготовка до роботи». Учні приймали активну участь у освітньому процесі при проведенні уроку, на якому панувала творча, доброзичлива атмосфера.

18 листопада 2021 року викладачі Насвєтова В.А. (Формування математичних компетентностей майбутніх кваліфікованих робітників з професії: «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва») та Аверкеєва О.В. (Впровадження елементів STEM – навчання у освітній процес закладів професійної освіти сільськогосподарського напряму») прийняли активну участь в ролі спікера під час проведення Обласної конференції, присвяченій до Дня працівників сільського господарства яка була організована НМЦ ПТО у Полтавській області.

Дуже цікаво і змістовно, спираючись на досягнення вітчизняної транспортної галузі, 19 листопада 2021 року пройшла виховна година на тему: «Історія розвитку Харківського тракторного заводу», яку провела майстер в/н Гавриленко В.П., з демонструванням презентацій та відеофільму.

Завершився тиждень виконанням тестових завдань серед здобувачів освіти агротранспортного напрямку за допомогою програми синхронного навчання Quizizz. Учні мали змогу позмагатися між собою у вирішенні поставлених завдань.

Тиждень сільськогосподарських професій дав змогу донести до кожного учасника освітнього процесу важливість професії, міцніше та глибше оволодіти відповідними знаннями та вміннями, вдосконалити свої здібності й отримати безліч позитивних емоцій.