Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Вічна пам’ять та слава героям, що полягли за волю нашої неньки України!

5 жовтня на фасаді Полтавського ліцею № 31 відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю Владиславу Козченку − саме тут навчався український герой. Встановлену дошку освятили, а загиблого воїна вшанували хвилиною мовчання. На відкриття прийшли і учні ДНЗ «Полтавський центр професійно – технічної освіти» 103 групи з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Козченко Владислав Ігорович народився 1997 року в місті Полтава. Захоплювався тайським боксом, з 2013 по 2016 рік займався у клубі юних десантників «Гвардія» в Полтаві, у Центрі виживання та спецпідготовки SEAL — здійснив 16 стрибків з парашутом, мріяв про службу в десантних військах. У червні 2016-го вступив на військову службу за контрактом. Молодший сержант, стрілець-снайпер 1-го десантно-штурмового взводу 2-ї десантно-штурмової роти 95-ї бригади.

Владислав загинув 6 березня 2018 року внаслідок обстрілу у промзоні Авдіївки. Він дістав осколкове поранення у шию, несумісне із життя. Воїну було 20 років. 10 березня 2018-го похований на Алеї Героїв центрального кладовища Полтави. Указом Президента України № 239/2018 від 23 серпня 2018 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкового виконання військового обов’язку» — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Слава Героям! Герої не вмирають!