Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Тривога – навчальна, евакуація – справжня

6 листопада в Державному навчальному закладі «Полтавський центр професійно – технічної освіти» було проведено тренувальну пожежну евакуацію.

Безпека понад усе. А ще, попереджений – значить озброєний. Пожежна сигналізація, первинні засоби пожежогасіння – все повинно знаходитися в справному стані. І такі тренування дозволяють в цьому зайвий раз упевнитися. Хоча зайвого разу в такій важливій справі не буває.

Евакуація проводилась згідно схем, що вивішені на кожному поверсі. Шляхи евакуації з приміщень і коридорів не перехрещувались. Після отримання сигналу про евакуацію викладачі у найкоротший строк вивели учнів найбезпечнішими евакуаційними шляхами з будівлі, ретельно перевіривши приміщення, щоб унеможливити перебування учнів у небезпечній зоні. Проведено звірку фактично евакуйованих учнів із списком присутніх у навчальному закладі, а також наявних в навчальному закладі працівників та інших осіб. Викладачі чітко інформували про результати евакуації учнів з навчального закладу.

Саме під час таких практичних тренувань з евакуації виробляється алгоритм дій, ті самі навички, які здатні запобігти трагічним наслідкам.