Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

Шануємо пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. Від часу трагічних подій на Майдані минуло 10 років.

Події 18-20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності. За неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, відмову від «багатовекторності» у зовнішньополітичному курсі, утвердження розвитку України як демократичної європейської країни заплачено дуже велику ціну – людські життя.

Небесна Сотня – 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України. Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни.
Із метою вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави, встановлено День Героїв Небесної Сотні.

Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців, актуалізувавши значущість таких понять, як право на самовизначення, гідність, свобода, суверенність держави, демократія.

День Героїв Небесної Сотні – день жалоби, покликаний ушанувати не смерть, а боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу. У цей день ми вклоняємось людській, громадянській і національній відвазі, самовідданості сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Ми вшановуємо подвиг загиблих за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Безмежна повага та честь кожному, хто сьогодні б’ється за Україну.

Вічна пам’ять тим, хто у цій боротьбі віддав найцінніше – своє життя.

ЗАЛИШАЄМОСЬ ГІДНИМИ СВОЇХ ГЕРОЇВ!