Державний навчальний заклад
"Полтавський центр професійно - технічної освіти"

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів здобувачів профeсійної освіти ЗП(ПТ)О Полтавської області з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва»

1 квітня 2019 року на базі Державного навчального закладу «Решетилівського професійного аграрного ліцею імені І.Г. Боровенського» проходив обласний конкурс фахової майстерності ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів здобувачів профeсійної освіти ЗП(ПТ)О Полтавської області з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

Конкурс проводився з метою підвищення пізнавальної активності учнів в оволодінні професією, стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, реалізації здібностей талановитих учнів, підвищення рівня професійної підготовки, поглиблення та удосконалення знань новітньої техніки та технологій, освоєння сучасних методів праці.

Конкурс фахової майстерності сприяв підготовці учнів до максимальної реалізації при практичному застосуванні своїх знань, умінь та навичок з професії.

Програма конкурсу включала теоретичний та практичний тур. Теоретичний тур конкурсу складався з двох завдань, а саме виконання тестових завдань на комп’ютері за допомогою тестової програми та розв’язування кросворду.

Практичний тур полягав в перевірці навичок та вмінь оранки землі на тракторах МТЗ 82 з начіпним плугом ПЛН – 3 – 35 і включав наступні завдання:

  • регулювання начіпної системи трактора та регулювання плуга на задану глибину оранки;
  • керування трактором та оранку земельної ділянки площею 0,10 га.

Учень нашого навчального закладу Леверя Олександр показав себе на досить значному рівні, та був нагороджений Подякою Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА за участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно – технічної) освіти з професії «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва».